De Band

Just Wednesday bestaat uit de volgende personen:

Dayenne bandDayenne is de zangeres van de band en heeft al heel wat jaren ervaring in allerlei genres. Van koren, 4 stemmige vriendinnenformatie Just4, Forever Young Festival, klassiek van Mozart tot Abos, top 100 band en funk en soulband Say What, vocale aanvulling bij fanfare en big bands waaronder No Pressure. En nu bij Just Wednesday, waar ze zich toch wel heel erg thuis voelt bij de blues en soul sfeer.


IMG-20180412-WA0000Marijke is onze 2e zangeres en pas op haar 34e begonnen met zingen. Ze heeft haar ervaring opgedaan bij King Arthur and the phat seven. Hier heeft ze acht jaar met veel plezier gezongen. Na een jaar bij een top 40 band te hebben gezeten, kan Marijke bij Just Wednesday weer met veel passie het genre zingen waar haar hart ligt.

 

Hilly bandHilly speelt trompet en doet dat al vanaf haar 7e jaar. Ze is begonnen bij muziek vereniging Dindua in Enkhuizen. Later heeft ze in verschillende bandjes en orkesten gespeeld, waaronder een jazz bandje voor jonge kids, bigband, dweilband, harmonie orkest KSM en Utrechts Blazers ensemble. Op mijn 15e ben ik begonnen met de vooropleiding aan het conservatorium van Utrecht. Na mijn Havo ben ik daar de opleiding klassiek trompet gaan volgen voor twee jaar. Momenteel speel ik Trompet voor de fun en dit vind ik bij de band Just Wednesday.

Niko band

Niko, die de alt en tenor saxen bespeelt, is pas laat begonnen met het maken van muziek. Hij startte eind jaren 80 het Enkhuizer Straatorkest (dat helaas na 15 jaar, en een zeer succesvolle periode, weer is gestopt). In de volgende 10 jaren volgden twee bands, instrumentaal, dus met het instrument volop aan de bak. Vooral de muziek van New Cool Collective was toen favoriet (en is dat voor hem nog steeds). Nu, bij Just Wednesday, met de zang als hoofdpartij, is het vooral blazen met tellen, maar daarom niet minder leuk.

MarianneMarian speelt altsaxofoon. De verplichte pianolessen in haar prille jeugd bleken toch een goede basis toen zij vele jaren later voor de saxofoon koos. Hoe leuk samen muziek maken is ontdekte zij bij de amsterdamse bigband De Speeltuin, na 15 jaar is zij daarin nog steeds actief. Tussen de bedrijven door leerde zij veel bij “de Oktopedians”, een workshoporkest waarbij alles op gehoor en uit het hoofd wordt gespeeld, een enorme uitdaging voor iemand die graag op papier vertrouwt. In 2016 kreeg zij de kans om mee te gaan blazen bij Just Wednesday, hoe cool is dat!

 

Rene bandRene is de bassist van de band. Na jarenlang alleen op zijn zolderkamertje met cd’tjes te hebben meegespeeld heeft hij eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en speelt nu met veel plezier bij Just Wednesday. Hij houdt van heel veel verschillende muziekstijlen. Uiteraard blues, soul en funk maar ook Per spoor van Guus Meeuwis speelt hij graag.

 

 

ericEric heeft zijn ervaring opgedaan in bands in het alternatieve rock tot bluesgenre en alles wat daar tussenin zit. Ongeveer een kwart eeuw geleden begonnen als invaller in één de bands van gitarist Kees . Na een hoop invalwerk , nog veel meer vaste bands,  en jamsessies is het nu tijd geworden voor wat serieuzer funks en soul werk bij JW.

Kees-bandOoit zat Kees op klassieke-gitaarles, maar dat was aan hem niet zo besteed; hij zat veel liever op zijn jongenskamertje mee te rammen met de Stones en Status Quo. In veel soorten bandjes heeft hij gespeeld; van punk/new wave via rock ’n roll naar hardrock. De laatste jaren voelt hij zich goed bij groovy soul en funk en laat hij dat nou net gevonden hebben in deze uit super soulchicks en –dudes bestaande band!

 

RadjoeRadjoe Ramphal komt uit India ….. nou ja, eigenlijk komt hij uit Weesp. Zijn ouders komen van een oude plantage uit Suriname en Radjoe is gewoon in Nederland geboren en opgegroeid. In zijn tienerjaren besteedde hij veel tijd aan muziek waardoor hij nu meerdere instrumenten bespeelt. Hij heeft voorheen in meerdere bands gespeeld maar moest daar vanwege werkzaamheden mee stoppen. Tot hij Marijke in de sportzaal tegenkwam en zij vertelde dat Just Wednesday op zoek was naar een toetsenist en zo is hij bij de band terecht gekomen.